Kategooriad
you do you

Nädal paradiisis

Nädal kestis terve igaviku, päriselt! Isegi arvestades seda, et üks päev läks veidi nässu mu draakoniviljast saadud toidumürgituse pärast. Neid toidumürgitusi saadi nii arbuusidest kui ka snorgeldamisest (paari piisa merevee neelamisest), kuid oleme kõik elus ning rõõmsad. Läksime sinna küll alguses kahekesi, kuid viimastel päevadel leidsime üles enda semud Austraaliast ja rollerdasime nendega mägedes ringi.

DSC_0011DSC_0070DSC_0242

Esimesel päeval sõitsime lennujaamast otse Ubud-i, olles eelnevalt maadelnud taksojuhtidega, kes ei tahtnud kuidagi seljast maha ronida oma “700 000RUP very cheap, long way, can’t get cheaper” väidetega. Tegin oma vana head minemakõndimise trikki, et noh, küll ma endale sõitja leian. Järsku tuli hind maha 500k-le ja siis juba 300k (umbes 30AUD- 19EUR). Ma olen taksojuhtide suhtes peale Myamaris haigelt pettasaamist veits tundlik ja muidugi ma tahaks neile rohkem anda, kui nad küsivad, aga suht kiiresti hakkab see sõitmine enda budgetile ka tunda andma.

Kui muidu olen ikka hosteleid ja couchsurfingut kasutanud, siis seekord jäi AirBnb peale, sest ma olen liiga kaua inimestest ümbritsetud olnud ning omaette olemine tundus ikka täitsa õndsusena.

Kui ütlesin töö juures paarile tüdrukule, et ma lähen esmaspäevast reisile, sain suure “oh, soovin et mul oleks ka võimalik reisida, sul peab nii palju raha olema kõrvale pandud, et seda teha saad” laviini. Enamus neist on suuremate privileegidega kui mina, ilma suuremate kohustusteta, sama vanad kui mina. Kui küsisin, et miks nad siis reisida ei saa, kui neil on samasugused, isegi suuremad võimalused kui mul. Kehitati õlgu ja lõpuks üks tunnistas, et lihtsalt ei julge. Teine tahab minna Ameerikasse, aga kuna Trump on võimul, siis ei taha. Sellised vabandused. Mitte ühtegi reaalset põhjust. Samal positsioonil teenisime sama palju raha ning peale kolme nädalat oli mul rohkem kui küllalt reisiraha olemas. Asi on ju täielikult prioriteetides? Seljataga sossutamist kuulsin veel tükk aega, aga kas sellel on vahet, kui mina tahan ja teen, samal ajal kui teised mu kõrval tahavad aga ei tee?

DSC_0111DSC_0114DSC_0266DSC_0279

Elu on unenäona tundunud.. Veelgi enam, öösel tunduvad mu unenäod reaalsed, värvilised, ma olen kohal. Kui ma midagi tunnen, siis see ongi minu reaalsus, seega ongi vist asi nüüd niimoodi, et elan vähemalt viite paralleelreaalsust koos oma “päris”reaalsusega siin. Olen unenägudes käinud paljudel reisidel, vaadanud kaarte, mis Maakeraga ei klapi, ajanud juttu inimestega, kes mind kõige rohkem inspireerivad, lahendanud minevikusündmusi, käinud tagasi oma lapsepõlves, et seal asju lahendada ning andestada. Olen tänulik, et ei pea seda tegema vaid läbi meditatsioonide, vaid ka oma uneajal. Meditatsioonist rääkides, käisin helitervenduse sessioonil Pyramids of Chi’s Ubudis. Kõige sügavamad meditatsioonikogemused on mul olnud vaid muusika abiga, helilained puurivad sügavale minusse ning viivad kaasa kuskile, mis tundub tohutult ürgne. Olen selle võimaluse eest tänulik.

DSC_0153DSC_0155DSC_0247DSC_0315DSC_0321DSC_0346

ARMASTUS ME ENDI SEES

Kui aru saame, et armastus mida oleme oodanud

On meie endi sees

Et naeru kõla on kauneim kõikidest helidest

Et öine pimedus toob välja valguse meie endi seest

Et kõik mida vajame, on olla hinges rahul

Valu mida hoiame, tahab ümber sündida loominguks

Kui hea on olla elus. (J.VAKO 17′)

DSC_0377DSC_0422DSC_0442DSC_0455hiy

Balil olles sain blogisse ühe kommentaari, mis esiteks mind täiesti külmaks jättis kuid nüüd nädala pärast ma hakkasin sellele mõtlema. Ühe minu postituse kohta siis tuli kommentaar sõna-sõnalt: “kõlab nagu selline filosoofia mis kõrghariduse omandamisel vastu ei peaks.” Kõrgharidus… mis on kõrgharidus? See on minu jaoks miski, mis täieliku, lapseliku imestusega Maailma vaadates ja kogedes, naerdes, nuttes ning tänulikkusega Elu ees, mulle pähe ei tule. Ma ei kõnni rahulolematusega ringi, et oh issand, elu ilma kõrghariduseta on nii raske, tööd ei ole ja paberit pole näidata. Ühel päeval ma harin end “kõrgemalt”, ilmselt isegi veel selle aastanumbri sees, aga milleks minna ülikooli, kui sellist õppeala pole loodud, mida mina ihaldaks õppida ning aastaid oma elust pühendada millegile, mis mulle midagi ei tähenda? Miks ma olen oma reisidel kohanud inimesi, kel enamikul on kõrgharidus, kuid siiski on nad teel ning ei tegele oma valitud alaga, pooled neist ei plaanigi seda teha. Mis on õige elukutse, Elu Kutse? Töö, mida elu kutsub meid tegema? Inimene, kes teab, kes ta on ja mida ta tahab, võib teha MIDA IGANES, kuna iganes. Mis iganes poleks meie valikud, kui oma hing on rahul, ei morjenda meid, mida keegi teine teeb, mis haridus tal on, palju raha ta teenib, kui palju draamat korraldab. Oma rahulolematus peegeldub vastu teiste näol- ja oh kui raske on sellest aru saada. Aitäh kommenteerija, et mind selle üle mõtlema panid. Ma ootan põnevusega millegi uue õppimist, et siis end uuesti tundma õppida, olla parem versioon minust endast suurema teadmisepagasiga ning ehk isegi ümber hinnata mõned väärtused elus. Kui keegi teine juhib Sinu elu, olgu selleks vanemad, ülikool või naaber ülakorruselt, oleks asjalik ohjad taas enda kätte haarata ning mõista, et keegi muu peale me iseendi pole piisavalt tugevad, et meie omaenda südamest tulenevaid väärtusi prügikasti visata.

DSC_0380DSC_0403DSC_0419DSC_0421DSC_0993DSC_1007DSC_1017DSC_1030hi

Laskem piltidel rääkida. Nädalaga on võimalik nii palju tunda ja näha, saadud naeratused ning kallistused soojendavad mind siiamaani edasi…

Ma olen tänulik

Ma olen elus

Ma olen hoitud

Ma armastan

Loodus on kodu

Küllus on me igaühe õigus

Entusiasm, valgus, sära ning lootus

neid hoian ja hoolikalt toidan.

3 replies on “Nädal paradiisis”

Kommenteerimine on suletud.